Web Analytics Made Easy - Statcounter

محصولات فولادی به‌صورت‌ویژه در زندگی ما کاربرد دارند. صنعت خودروسازی، ساختمان‌سازی، ساخت ماشین‌آلات، اسلحه‌سازی، سیستم‌های حمل‌و‌نقل انرژی و ... از محصولات فولادی بهره می‌گیرند.

 آیا سیاست های داخلی که بیشترین تاثیر را  در تعیین بر قیمت محصولات فولادی  از جمله قیمت میلگرد و تیرآهن دارد را می شناسید؟! در این مقاله همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاست های داخلی کشور بر قیمت میلگرد و تیرآهن که از محصولات مهم و اساسی صنایع فولادی است، اثر مستقیم دارد. در واقع صنعت فولاد می‌تواند به تنهایی بار زیادی از پیشرفت اقتصاد کشور را به دوش بکشد.

محصولات فولادی به‌صورت‌ویژه در زندگی ما کاربرد دارند. صنعت خودروسازی، ساختمان‌سازی، ساخت ماشین‌آلات، اسلحه‌سازی، سیستم‌های حمل‌و‌نقل انرژی و ... از محصولات فولادی بهره می‌گیرند.

میلگرد و تیرآهن، دو مورد از مهمترین محصولات فولادی هستند که در صنعت کشور کاربرد گسترده‌ای دارند. بدون‌شک قیمت‌گذاری مقاطع فولادی می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در اقتصاد یک کشور داشته باشد. در ادامه قصد داریم تأثیر سیاست‌های داخلی کشور بر قیمت میلگرد و تیرآهن را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.

سیاست چگونه روی قیمت آهن‌ آلات تأثیر می‌گذارد؟

عوامل متعددی می‌توانند بر قیمت آهن آلات تأثیرگذار باشند که مهمترین آن قیمت ارز است. سیاست‌های داخلی کشور برای تعیین نرخ دلار، موجب ایجاد نوسان در قیمت آهن آلات می‌شود.

 از طرف دیگر، تحریم‌هایی که در سال‌های اخیر اقتصاد کشور ما را درگیر کرده‌اند، به‌نوبه‌‌خود نقش مهمی در تعیین قیمت مقاطع فولادی دارند. اگرچه عوامل اقتصادی مانند: تغییرات قیمت سنگ آهن، عرضه و تقاضا، تولید کم و یا مازاد موجب ایجاد تغییرات گسترده در بازار آهن آلات می‌شوند، اما نمی‌توان اهمیت سیاست‌های داخلی کشور را نادیده گرفت.

نوسانات قیمت ارز، می‌تواند به‌صورت جدی موجب بی‌ثباتی قیمت آهن آلات و مقاطع فولادی شود. علاوه‌بر‌این، با افزایش شدت تحریم‌ها در سال گذشته بار دیگر سیاست‌های داخلی کشور موجب ایجاد تغییرات چشمگیر در بازار آهن و مقاطع فولادی شده است.

بیشترین تأثیر سیاست‌های داخلی بر قیمت کدام مقطع فولادی است؟

تأثیر سیاست‌های داخلی کشور بر قیمت میلگرد و تیرآهن بیشتر از دیگر مقاطع فولادی بوده است. اما روشن است که میلگرد و تیرآهن با‌توجه‌به کاربردهای وسیعی که دارند، بیشتر از سایر محصولات فولادی مورد استفاده واقع می‌شوند. بنابراین، تأثیر سیاست بر قیمت میلگرد و تیرآهن چشمگیر‌تر از دیگر آهن آلات است. تغییرات نرخ ارز و دیگر تصمیم‌هایی که از جانب سیاست‌گذاران برای بازار آهن آلات گرفته می‌شود، می‌تواند قیمت روز میلگرد را تحت تأثیر قرار دهد. چرا که میلگرد با توجه به اهمیت ویژه‌ای که در ساختمان‌سازی دارد از آهن آلات پراهمیت به‌شمار می‌رود.

طبق نظر کارشناسان آهن پرتال:

"باتوجه به گسترش طرح‌های مقاوم‌سازی سازه‌ها و استفاده از میلگرد در پروژه‌های مختلف، کیفیت و قیمت میلگرد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شد. اطلاع کامل از قیمت روز میلگرد و زمان درست برای خرید آن، نقش پررنگی در کاهش هزینه‌های ساخت هر سازه‌ای خواهد داشت. تغییرات قیمت میلگرد امروز، به نوسان قیمت شمش آهن، نرخ ارز و حمل‌ونقل وابسته است. از پرکاربردترین میلگردهای تولیدی، می‌توان به میلگردهای سایز ۱۴، ۱۶ و ۱۸ اشاره کرد که به‌طور گسترده در ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند."

 

سیاست‌گذاری تغییر نرخ محصولات فولادی توسط کدام ارگان‌ها انجام می‌شود؟

با توجه به مطالبی که تا اینجا شرح دادیم، عوامل متعددی می‌توانند موجب ایجاد تغییر در نرخ آهن آلات و محصولات فولادی شوند. همانطور‌که گفتیم سیاست‌های داخلی کشور مانند تغییر نرخ ارز، تصمیمات گرفته شده پیرامون تحریم‌ها و همچنین تصمیماتی که از جانب سیاستمداران در رابطه با حوزه بازار آهن آلات گرفته می‌شود، بسیار پراهمیت هستند. در سال‌های گذشته بنا به طرحی که از سوی معاونت اقتصادی رئیس جمهور برای تنظیم بازار آهن و مقاطع فولادی ارائه شد، تأثیرگذاری مستقیم دولت در تعیین نرخ مقاطع فولادی مشاهده گردید.

این امر سبب شد تا قیمت‌های ارائه شده در بازار آهن آلات غیرواقعی به نظر برسند. بنابراین، نمی‌توانیم بگوییم یک ارگان خاص بر روی تعیین نرخ آهن آلات به‌صورت‌ویژه فعالیت دارد. تصمیمات متعدد بخش اقتصاد دولت و سیاست‌هایی که در رابطه با واردات و صادرات مقاطع فولادی اجرا می‌شوند، می‌توانند نشانگر تأثیر سیاست‌های داخلی کشور بر قیمت آهن آلات باشند.

آهن آلاتی که در چند سال اخیر بیشترین ضربه را از سیاست‌های داخلی کشور خوردند

با‌توجه‌به تأثیر سیاست‌های داخلی کشور بر قیمت تیرآهن و میلگرد و همچنین اهمیت ویژه‌ این دو محصول در صنعت کشور، بدون‌شک این دو مقطع فولادی بیشترین ضربه را در حوزه بازار آهن خورده‌اند. زیرا نوسانات پی‌درپی قیمت تیرآهن امروز و میلگرد و تصمیمات متعددی که در این حوزه ازجانب دولت گرفته می‌شود، موجب بی‌ثباتی قیمت این دو محصول و ایجاد ضرر در آن‌ها می‌شود.

طبق نظر کارشناسان آهن پرتال:

"خرید به موقع و پیدا کردن بهترین قیمت تیرآهن نقش بزرگی در ضرر و زیان پروژه‌های مختلف خواهد داشت. در نتیجه یک خرید سودمند و مطمئن با اطلاع از قیمت روز تیرآهن انجام می‌شود. شناخت سایزهای پرطرفدار این محصول مثل تیرآهن 12، 14، 16 و 18 و آگاهی از کاربرد هر کدام از آن‌ها فرآیند خرید را برای شما ساده‌تر خواهد کرد."

 علاوه‌بر‌این تصمیمات: دولت در رابطه با صادرات ارزان و واردات گران قیمت مقاطع فولادی، موجب متضرر شدن آن‌ها در بازار آهن می‌شود.

سخن پایانی

تیرآهن و میلگرد، از محصولات فولادی هستند که در صنعت کشور نقش پررنگ و اساسی ای دارند. نوسانات قیمت مقاطع فولادی و گاه قیمت‌هایی که از طرف سازمان‌ها و افراد مختلف ارائه می‌شود، موجب سردرگمی می‌گردد. سایت آهن پرتال یک مرجع معتبر برای آگاهی از قیمت روز مقاطع فولادی است که با مراجعه به آن می‌توان از قیمت سایر آهن آلات نیز آگاه شد.

برای اطلاعات بیشتر در خصوص قیمت آهن آلات می‌توانید به وب سایت آهن پرتال مراجعه کنید.

https://ahanportal.com/

آدرس: تهران، خیابان آزادی، روبروی دانشگاه شریف

شماره تماس: ۵۴۰۳۱۰۳۱-۰۲۱

ایمیل: info@ahanportal.com

برچسب ها: میلگرد ، تیرآهن ، قیمت آهن ، قیمت روز میلگرد لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000RrI

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: میلگرد تیرآهن قیمت آهن قیمت روز میلگرد محصولات فولادی بازار آهن آلات قیمت آهن آلات مقاطع فولادی ساختمان سازی بازار آهن موجب ایجاد قیمت روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۷۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، با این حال اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، معتقد است چنین محدودیتی تا حدودی منجر به رشد سرمایه‌ گذاری و تولید در صنعت لوازم خانگی شده است.ممنوعیت واردات لوازم خانگی حالا وارد ششمین سال خود شده است. این ممنوعیت که با هدف حمایت از تولید داخلی انجام شد، تاثیر چندان مناسبی در بازار، به‌ویژه رفع نیاز مصرف‌کنندگان نگذاشته است. چراکه بیشتر کارشناسان معتقدند ممنوعیت واردات لوازم خانگی در این مدت تنها باعث شکل‌گیری نوعی انحصار در این صنعت شد.

از جمله اینکه در این سال‌ها ‌تولیدکننده داخلی به تنها بازیگر میدان تبدیل شد و حق انتخاب از مصرف‌کننده ایرانی گرفته شد تا ناگزیر برای رفع نیاز خود ملزم به خرید محصولات داخلی شود.

گرچه به‌تازگی زمزمه‌هایی از آزادسازی واردات به گوش می‌رسد، اما به نظر می‌رسد تنها برخی از محصولات که در داخل کشور تولید نمی‌شوند وارد خواهند شد و امید چندانی به آزادسازی واردات انواع لوازم خانگی وجود ندارد.

با این همه، فعالان بازار این ممنوعیت را به فال نیک گرفته‌اند و می‌گویند این موضوع باعث شده است کیفیت محصولات داخلی افزایش پیدا کند.

افزایش سرمایه‌ گذاری پس از ممنوعیت واردات لوازم خانگی
اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز توضیح داد: ممنوعیت واردات باعث شد تولیدکننده داخلی روی آن دسته از کالاهایی که در داخل کشور تولید نمی‌شوند سرمایه‌ گذاری کند و خط تولید آنها را راه بیندازد. از طرف دیگر استاندارد ضمانت‌نامه‌های محصولات داخلی نیز در پی این موضوع به‌روز شده است.

به اذعان او کیفیت کالاهای ایرانی حالا به حدی رسیده که مردم آن را پذیرفته‌اند و از آنها استفاده می‌کنند. همچنین میزان شکایات و نارضایتی از خدمات در اتحادیه، سازمان‌ها و ارگان‌های زیرمجموعه تقریباً به زیر یک درصد رسیده است.

این فعال صنفی با تاکید بر اینکه اطلاعی از احتمال آزادسازی واردات ندارد توضیح داد: باید برنامه‌ریزی‌هایی انجام شود تا تاجری که هنوز سرمایه‌اش را از کشور خارج نکرده بتواند به صورت هدفمند کالایی را که در داخل کشور تولید نمی‌شود اما به آن احتیاج است یا تولید آن کالا به مقدار انبوه نرسیده و یا مشکلاتی در تولید وجود دارد به صورت قانونی وارد کند. در این حالت دولت می‌تواند عوارض آن کالا را بگیرد و مردم هم می‌توانند از محصولی استفاده کنند که خدمات پس از فروش دارد.

قیمت لوازم خانگی تغییر می‌کند؟
پازوکی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت محصولات داخلی افزایش پیدا خواهد کرد یا خیر گفت: وقتی فولاد که تولید داخل بوده افزایش 25 درصدی داشته و دلار برای تولیدکننده از 39 هزار تومان به 42 هزار تومان افزایش پیدا کرده است، به طور حتم تولیدکننده داخلی درصدد افزایش قیمت محصولاتش خواهد بود. حال اینکه با این افزایش موافقت شود یا خیر مشخص نیست.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی در ادامه درباره خدمات پس از فروش شرکت‌های داخلی و به‌روزرسانی استانداردهایشان توضیح داد: شرکت‌ها برای دریافت ورق و ارز نیمایی باید میزان فروش‌شان را در سامانه ثبت کنند، در نتیجه سریعاً محصول را برای مشتری نصب می‌کنند. البته از سال 97 که واردات ممنوع شد در کشور کم‌وکاستی‌هایی وجود داشت اما وضعیت رو به بهبود است. از خرداد سال گذشته شرکت‌های داخلی در حال به‌روزرسانی استانداردهایشان هستند و حالا شرکت‌هایی وجود دارند که کالا را پس از یک ماه تعویض می‌کنند و مبلغ را به مشتری بازمی‌گردانند.

بر اساس این گزارش ممنوعیت واردات لوازم خانگی طی سال‌های اخیر در این بازار انحصار ایجاد کرده است؛ با این همه اما موافقان ممنوعیت واردات لوازم خانگی معتقدند به دلیل تعدد تولیدکنندگان، برچسب انحصاری به بازار لوازم خانگی ایران نمی‌چسبد. با این حال شرایط برابری برای رقابت با تولیدکنندگان خارجی در بازار کشور فراهم نیست. از طرفی این ممنوعیت سبب شده لوازم خانگی قاچاق که در بیشتر مواقع کیفیت مطلوبی ندارند و تقلبی هستند، راه خود را به بازار کشور پیدا کنند و این موضوع تا به امروز تنها موجب ضرر مصرف‌کننده شده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901766

دیگر خبرها

  • تقویت بنیه تولید داخلی کشور لازمه توسعه اقتصادی است
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود
  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • سهم زنجان از تولید ناخالص داخلی کشور افزایشی است
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد